Například v ulici Sportovců v Kladně dosud neznámý pachatel přes noc po překonání vysokého oplocení k pozemku domu vnikl na zahradu, kde odcizil volně odložené horské kolo. Majiteli tak způsobil škodu deset tisíc korun.

Další krádež jízdního kola se stala v areálu společnosti v ulici Milady Horákové v Kladně. Zloděj zde z venkovního přístřešku pro ukládání jízdních kol ukradl lankem zabezpečené kolo za patnáct a půl tisíce korun.

V Hřebečské ulici v Kladně se zase neznámý pachatel vloupal do sklepní kóje panelového domu, kde odcizil pánské jízdní kolo za deset tisíc korun. Policisté v současné době všechny případy krádeží jízdních kol prošetřují a po pachatelích pátrají.

Zároveň upozorňují cyklisty, aby si svá jízdní kola řádně zabezpečili. „Při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se jej připoutat buď k zábradlí nebo sloupu. Neopomeňte si řádně zabezpečit i kola, která v rámci cestování převážíte na autech. Jestliže je ukládáte ve společných prostorách domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu a stálé uzamčení společných prostor. Doporučujeme také pořídit si společný bezpečnostní stojan nebo bezpečnostní systém pro zajištění samotného jízdního kola," uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Případnou krádež je třeba neprodleně ohlásit na policejní služebnu nebo na tísňovou linku 158. Včasným oznámením se sníží náskok pachatele a jeho šance, že zůstane nevypátrán.