Víkend policisté nejspíš nepodcení
Kladensko – Dnes pokračuje celorepubliková dopravní akce, do které se zapojili také kladenští policisté. Akce je zaměřena na zvýšený dohled na silnicích a dodržování předpisů v silničním provozu v době, kdy mnoho lidí vyráží na letní prázdniny. Policisté budou dohlížet nejen na plynulost a bezpečnost provozu, ale zaměří kontroly i na používání bezpečnostních pásů, dodržování dovolené rychlosti i zákazu požívání alkoholických nápojů. Až do zítra budou zesíleny hlídky, a to nejen na pevných stanovištích, v akci se objeví také policejní Passat.

Předávání vysvědčení na základní škole ve Slaném.
Obrazem: Vysvědčení dostaly dnes tisíce školáků

Tatínek na své děti zapomíná
Kladensko – Kladenští kriminalisté prošetřují případ trestného činu zanedbání povinné výživy, ze kterého je podezřelý pětatřicetiletý muž z Kladenska. Otec od listopadu roku 2015 do současné doby, s výjimkou několika měsíců roku 2016 a 2017, neplní vyživovací povinnost vůči svému nezletilému synovi a dceři. Platby byly stanoveny rozsudkem Okresního soudu v Kladně. Vzhledem k tomu, že muž v období od roku 2015 neplnil ve většině měsíců svoji vyživovací povinnost, vznikla dlužná částka ve výši bezmála sto tisíc korun vůči jeho dvěma dětem.

Nenapravitelného zloděje opět přistihli při krádeži
Kladno – Policisté oddělení hlídkové služby vyjížděli do prodejny potravin v Kladně-Dubí, kde byl personálem zadržen podezřelý pachatel s kradeným zbožím za sedm set korun. Bylo zjištěno, že podezřelým pachatelem je třiadvacetiletý muž z Kladenska, který má za sebou bohatou majetkovou trestnou činnost. Policisté následně zjistili, že muž kradl v obchodě už v předchozích dnech a bez zaplacení odnesl zboží za tři tisíce korun. Podezřelého proto zadrželi a převezli na policejní služebnu, kde se k činu doznal. Policisté mu proto sdělili obvinění z trestného činu krádeže. Nyní mu hrozí až tři roky odnětí svobody.

Ilustrační foto.
Na prázdniny se těší učitelé stejně jako žáci