Opilý muž bez řidičáku skončil se svým vozem v oplocení

Černuc – Policisté vyjížděli do Černuce, kde auto značky Škoda Felicia narazilo do oplocení rodinného domu. Po příjezdu byl řidič vyzván k přeložení dokladů. Následně bylo zjištěno, že řidičem vozidla je devětadvacetiletý muž z Prahy východ, který má v současné době platný zákaz řízení. Dále policisté podezřelého řidiče vyzvali k dechové zkoušce, při které byl zjištěn alkohol, neboť naměřená hodnota byla 1,76 promile alkoholu v dechu. Policisté nyní tento případ prošetřují a muž je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Ilustrační foto.
Změny příměstské dopravy se nyní týkají autobusů, v únoru má dojít na vlaky

Kradl elektroniku na ubytovně

Kladno – Na linku 158 byla oznámena krádež mobilních telefonů, tabletu a finanční hotovosti na jedné z kladenských ubytoven. Neznámý pachatel vnikl do pokoje poškozeného sedmašedesátiletého muže na ubikaci v Americké ulici v Kladně. Tam svévolně sebral tři mobilní telefony různých značek, jeden tablet a finanční hotovost „Svým jednáním způsobil pachatel okradenému škodu za bezmála 15 tisíc korun,“ potvrdila policejní mluvčí Jana Šteinerová. Policisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Poškozením vozidla způsobil škodu dvanáct tisíc korun

Kladno – K poškození automobilu značky Honda Civic došlo v pondělí v kladenské ulici J. Kociána. Dosud neznámý pachatel se tam svým protiprávním jednáním dopustil poškození laku vozidla v době od nedělního večera do pondělního rána, a to vytvořením několika rýh u předních pravých i levých dveří a na zadním blatníku. Předběžná škoda byla vyčíslena na částku dvanáct tisíc korun. Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu poškození cizí věci a po pachateli pátrají.

Ústečtí strážníci zadrželi dvě celostátně hledané osoby, které utekly z výkonu trestu z věznice ve Vinařicích.
Dva uprchlé vězně z Vinařic zatkli v Ústí. Třetí je stále na útěku