Z nezajištěné kůlny zmizela motorová pila
Koleč – Týnec – Další případ, kdy zloděj využil nestřeženého okamžiku, řešili policisté v obci Koleč – Týnec. Zatím nezjištěný pachatel tam nejprve překonal dva metry vysoké zděné oplocení a následně vnikl na pozemek rodinného domu. Poté bez užití jakéhokoliv násilí z nezajištěné kůlny ukradl řetězovou motorovou pilu v hodnotě šesti tisíc korun.

Ilustrační foto.
Do slánského aquaparku se v burkinách nesmí

Proč nefungovaly semafory?
Doksy, Družec – Překvapena byla hlídka unhošťských policistů, když zjistila, že na silnici mezi obcemi Doksy a Družec, pod přemostěním dálnice D6 nefunguje přenosné signalizační zařízení. Následně policisté zjistili, že zatím nezjištěný pachatel odstranil ze dvou plechových beden visací zámky a poté z nich odcizil baterie včetně řadiče pohánějící semafory. Způsobená škoda byla vyčíslena na osmdesát tisíc korun. Skutek je aktuálně prošetřován jako přečin krádeže a neznámému pachateli hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

Podvodník si vzal úvěr na cizí jméno
Kladno – Na kročehlavskou policejní služebnu oznámila šestadvacetiletá žena z Kladna, že na její nacionále uzavřela nezjištěná pachatelka v době od letošního ledna do června úvěr od finanční společnosti přesahující deset tisíc korun. To zjistila, když žádala o půjčku, která jí byla zamítnuta z důvodu, že je vedena v registru dlužníků. „Opětovně varujeme občany, aby nesdělovali své osobní údaje cizím lidem. Nikdy nedávali z ruky, například k ofocení svůj občanský průkaz, nebo jiný doklad totožnosti. Nepodvolovali se nátlaku ze strany rodiny, natož cizích osob, k podpisu závažných dokumentů, či poskytnutí půjček,“ varuje policejní mluvčí Michaela Nováková.

Ilustrační foto.
Krimimix: Zloději kradli o sto šest