Informoval o tom ředitel mostecké policie Jiří Volprecht, podle jehož slov stěžejní rokli pro objasnění případu měl čin spáchaný 18. ledna v obci na Mostecku. Tam dva muži s pistolí přepadli 74letou seniorku v jejím domě, spoutali jí ruce i nohy, chvílemi ji rdousili a dožadovali se peněz a šperků. Žena se bránila a jednoho z pachatelů kousla. „Na místě činu zůstal kus jeho plastové rukavice, což se ukázalo jako důležité vodítko," poznamenal Volprecht.

Z útržku se podařilo určit DNA profil podezřelého – načež vyšlo najevo, že o dané osobě již existuje záznam v národní databázi genetických vzorů: šlo o muže, který byl již devětkrát odsouzen převážně za majetkové trestné činy, ale také za loupež. Právě tyto poznatky byly podnětem k zásahu na Kladensku. Tam po odčerpání jímky kriminalisté našli odhozené makety pistolí i kukly a rukavice, které byly použity při loupežích.

Vedle přepadení seniorky viní policejní detektivové trojici ze čtyř loupeží na čerpacích stanicích – tam si pachatelé chodili jak pro peníze, tak pro dálniční známky. Způsobená škoda byla prozatím vyčíslena na 80 tisíc korun. Kriminalistka Anita Akulenková ovšem připomněla, že zdaleka nemusí jít o konečná čísla. Detektivové navíc prověřují možný podíl podezřelé trojice na vloupání do rodinných domů.