Autíčka, stavebnice či kostky už zřejmě nejsou v módě. Dva chlapci ve věku deset a třináct let z Kladna se raději bavili hrou na policisty a zloděje. Ovšem oni na straně zákona rozhodně nebyli.

Městští policisté zastavili hochy tlačící kárku plnou železa v Kralupské ulici v Dubí. Dostali totiž typ od svědka, jenž zatelefonoval na služebnu, že děti ukradly z novostavby litinový gril a vydaly se s ním na cestu do sběrných surovin.

„Kromě grilu odcizily také vložku z okrasného odpadkového koše a několik táců,“ uvedla mluvčí kladenských strážníků Markéta Fröhlichová.  Hlídka případ předala republikovým kolegům. Policie po vyšetření případu věc vzhledem k věku pachatelů odloží.

„Vše předáme státnímu zástupci, který rozhodne, zda se tím bude dále zabývat občanskoprávní soud,“ řekla Kladenskému deníku policejní mluvčí Michaela Nováková. Kromě rodičů dětí podají  policisté zprávu také úřadu péče o dítě.

Případů, kdy se nezletilci vydají krást, neustále přibývá. Loni 
v říjnu jsme informovali čtenáře o podobném činu. Tehdy strážníci zastavili v ulici Dukelských hrdinů tři chlapce, kteří také vezli po chodníku plně naložený vozík plechy, okapy a železnými tyčemi.

Když se hlídka dětí ve věku deset, třináct a čtrnáct let zeptala, kde náklad vzaly, odpověděly, že vše ukradly v budově hygienické stanice nacházející se v ulici Gen. Klapálka.  Malí Kladeňáci pravděpodobně chtěli odcizené věci rovněž zpeněžit ve sběrně surovin.