Podle lidí ze sousedství pobodala dcera matku po předchozí hádce. Napadená žena byla následně záchranáři převezena ve velmi vážném stavu do nemocnice. Útok naštěstí přežila.

„Mladá útočnice byla na místě zadržena policií. Soud ji za to poslal do vazby. V současnosti čelí agresorka obvinění z vraždy ve stádiu pokusu," potvrdil to krajský policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Za útok na matku hrozí ženě trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Ilustrační foto
V Kladně pobodala dcera matku, policie případ vyšetřuje jako pokus vraždy

Další úkony a zjišťování okolností případu má na starosti policie. Odborníci dále rozhodnou o tom, zda jednání ženy mohly ovlivnit například drogy nebo jiné omamné či psychotropní látky a jestli v době útoku plně zodpovídala za svoje činy. Podle informací Kladenského deníku měla útočnice problémy s drogami a v minulosti se už ze závislosti léčila. Jestli její jednání ovlivnila například toxická psychóza, je nyní otázkou pro psychiatry.


Jedenatřicetiletá Kladeňačka nebyla minulý týden jedinou, která vztáhla ruku na matku. Rukou syna zemřela minulé pondělí i pětaosmdesátiletá seniorka z Hradečna-Nové Vsi. Podle policie ji měl jedenapadesátiletý M.Š. uškrtit v rodinném domě po předchozích neshodách. Za násilí na matce navíc už útočník jednou seděl. Je tedy pravděpodobné, že se na svobodu hned tak nedostane.¨

U kladenského soudu byl ve středu dopoledne obviněn z vraždy svojí matky jednapadesátiletý M.Š. z Hradečna. Na muže byla uvalena vazba.
Muž z Hradečna byl ve středu u kladenského soudu obviněn z vraždy svojí matky