Policisté projížděli vozem po pěší zóně v ulici T.G. Masaryka, když si všimli, že kolemjdoucí muž má v ruce pistoli. Tu natáhl a zamířil na služební vozidlo. Policisté okamžitě přivolali posily.

„Hlídka předala dál informace o podobě pachatele a sledovala jeho další pohyb. Muž se vydal do Poděbradovy ulice a dále přes ulice Petra Bezruče a Ivana Olbrachta až na Poštovní náměstí," vyjádřila se k případu policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Policisté si oblékli neprůstřelné vesty. Výtečník držel pistoli za zády. „Hlídky neustále muže vyzývaly, aby zbraň odložil," dodala mluvčí Šteinerová. Také policisté namířili na pachatele zbraně a pohrozili mu, že vystřelí. Podezřelý nakonec pistoli odhodil na chodník.

„Jednalo se o plynovou pistoli. Dále policisté u zadrženého nalezli několik druhů bodných a řezných zbraní," doplnila Šteinerová. Dvaačtyřicetiletý muž z Kladenska byl následně transportován k výslechu a poté rovnou do policejní cely. 

Dále byl vyzván k provedení dechové zkoušky. Ta měla pozitivní výsledek. Policisté výtečníku naměřili téměř tři promile alkoholu. „Kriminalisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestného činu násilí proti úřední osobě. Pachateli hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši šesti let," uzavřela policejní mluvčí.