Sice se nejedná o nebezpečné zločince, přesto už na ně v nápravném zařízení čekají. Své tresty, kdy Kýhos sedí za maření úředního rozhodnutí a Dobrý za krádeže, si povedená dvojice neuváženým útěkem ale nepochybně prodlouží. Policisté proto žádají veřejnost o spolupráci při jejich nalezení.

„Hledaný Karel Kýhos je vysoký asi 182 cm, štíhlé až hubené postavy. Má modrozelené oči, začínající plnovous a dlouhé vlnité vlasy hnědé barvy sčesané do culíku. Co se týče oblečení, v okamžiku opuštění pracoviště měl na sobě montérkové kalhoty a mikinu. Je ale pravděpodobné, že pracovní oděv mít na sobě už nebude," popsala hledaného vězně policejní mluvčí Michaela Richterová.

Ilustrační foto
Vraždila zubařka z Kutné Hory? Obviněny jsou dvě ženy. Stopy vedou i k sektě

Stejně tak žádá policie o spolupráci při pátrání i po druhém uprchlíkovi. "Mladší z dvojice, Daniel Dobrý, odešel z nestřeženého pracoviště ve Velvarech už minulý pátek 14. října okolo poledne. Hledaný je vysoký asi 186 až 190 cm, střední postavy. Má modré oči, středně hustý plnovous černé barvy a krátce střižené černé vlasy. Stejně jako první odsouzený měl na sobě montérky a mikinu,“ dodala Richterová. I v jeho případě je předpoklad, že oblečení už změnil a stejně tak vousy či účes.

"V případě, že oba muže někde uvidíte, nebo víte, kde by se mohli nacházet, kontaktujte policisty na lince tísňového volání 158," uzavřela výzvu policistka.