„Krádeže se dopustil v Amálské ulici v Kladně, kde přijel zezadu k nezletilé dívce, která seděla na zídce u budovy základní školy s mobilním telefonem v ruce. Přístroj jí z ruky vytrhl a ihned s ním po schodech vedoucích pod základní školou do ulice Kubelíkova odjel na jízdním kole. Poškozené tak způsobil škodu bezmála šest tisíc korun," uvedla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

Znovu kradl v Kladně-Kročehlavech poblíž zastávky městské hromadné dopravy na křižovatce ulic Vitry a Maďarská, kde fyzicky napadl pětadvacetiletého mladíka. Toho nejprve udeřil dvakrát pěstí do obličeje a i poté, co upadl na chodník, ho dále fyzicky napadal. Když poškozenému vypadly z oblečení finance, sebral je, ukradl mu horské kolo a s vyhrůžkou, že mu dluží ještě sto korun z místa odešel pryč. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na více než tisíc korun.

„Zadržen byl na základě operativní činnosti kladenských policistů, kdy byl po spáchání loupeže vyhlášen do celostátního pátrání. Policistům se přihlásili svědci, kteří jej usvědčili z krádeže mobilního telefonu nezletilé dívky," sdělila policejní mluvčí Michaela Nováková.

Obviněný byl po provedení procesních úkonů převezen do vazební věznice. Svého jednání dopustil i přesto, že byl již v minulosti odsouzen za násilnou, majetkovou i jinou trestnou činnost.