Ve slánské trafice na pěší zóně, kam přišel před šestou hodinou, neměla prodavačka v pokladně ještě ani korunu. Peníze mu tedy dát nemohla. Spokojil se proto se třemi krabičkami cigaret a odešel.

Přestože padesátileté ženě neublížil, nůž, kterým jí hrozil, ji vyděsil natolik, že musela z práce odejít domů. Na směně ji pak vystřídala kolegyně.

Neuplynuly ani tři hodiny a muž středního věku stejného popisu vyrazil na lup tentokrát do sousedních Tuřan. Tam také požadoval s nožem v ruce po prodavačce peníze. Zde už byl úspěšný.

„Přišel k pultu jako normální zákazník. Nebyl nijak zanedbaný. Pak ale řekl, ať mu dám tři tisíce korun. Byla jsem v obchodě s maminkou. Když jsem viděla čepel nože, dobře mi z toho nebylo. Sáhla jsem do pokladny a dala mu, co chtěl.

V tu chvíli do prodejny vstoupil jiný zákazník. Lupiči sice nebylo dobře rozumět, ale přikázal mu, aby si lehl na zem. Mladík ho neposlechl a z obchodu vycouval," řekla prodavačka.

Svědek loupeže Kladenskému deníku řekl: „Vyběhl jsem z prodejny a hned volal policii. Pachatel vyšel z obchodu za mnou a vydal se po silnici směrem do Slaného. To jsem jim taky řekl. Za chvíli ho policisté dopadli," popsal událost pětadvacetiletý muž z Tuřan.

Podle kriminalistů, kteří zadrženého lupiče vyslýchali, se jedná o pětatřicetiletého muže ze Slánska. K činům se doznal," řekla policejní mluvčí Jana Šteinerová.