Policisté skupinu výtečníků ve věku od dvaceti do pětadvaceti let z Kladenska a Karlovarska sledovali už od října loňského roku. „Nejméně v osmi případech se vloupali do rodinných domů, prodejny potravin a restaurací 
v Kladně a okolí," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Škoda, kterou trojice způsobila byla vyčíslena na více než sto tisíc korun.

„Pachatelé jsou vyšetřováni na svobodě a za přečin krádeže a porušování domovní svobody jim hrozí až pět let vězení," dodala mluvčí Nováková.

Na Kamenné Žehrovice se partička výtečníků zaměřila především na přelomu roku. 
V noci ze Silvestra na Nový rok vyloupili dokonce dva domy. Starostka obce Soňa Černá tehdy zveřejnila na webových stránkách vesnice před zloději varování, v němž obyvatele žádala o větší obezřetnost.

Jeden z vyloupených domů se v Kamenných Žehrovicích nachází v ulici J. Fučíka. Zloději se zde při krádeži zachovali velmi podivně. Vyndali totiž potraviny z ledničky a udělali s nimi velký nepořádek. Jídlem zašpinili i stěnu. Poté ukradl mimo jiné televizi a notebook. 

Další vloupání se v obci stalo na Nový rok před druhou hodinou ranní. Pachatelé vnikli do prodejny smíšeného zboží v Karlovarské ulici. Ukradli kasu, peníze, notebook, cigarety a alkohol.