Podle slov Markéty Johnové z policejního odboru Prahy-venkov proto žádají občany o pomoc. Zvlášť vítané by bylo svědectví asi čtyřicetileté ženy v tmavším oblečení a s baretem na hlavě, která poblíž místa činu venčila na vodítku psa bílé barvy s tmavými znaky – bojové plemeno menšího vzrůstu.

„Ke znásilnění došlo 26. prosince v době od 12.45 do 13.28 hodin na panelové cestě v polích na okraji obce Chrášťany, za železničním přejezdem v obci Rudná," připomněla Johnová.

Sedmatřicetiletá oběť tam běžela se sluchátky v uších a poslouchala hudbu. Náhle ji zezadu přepadl neznámý muž. Když násilím dosáhl svého, utekl.

Policisté žádají každého, kdo by svým svědectvím mohl přispět k objasnění násilného zločinu – především zmiňovanou ženu se psem – aby se jim ozval.

„Přihlásit se může na telefonním čísle 606 691 250, prostřednictvím bezplatné linky 158 – nebo přímo na obvodním oddělení Hostivice, které má číslo 974 882 750," nabízí Johnová různé možnosti.

Hledá se hubeňour v zářivé bundě

Pachatelem znásilnění byl štíhlý muž ve věku 25 – 30 let, vysoký přibližně 180 centimetrů. Měl hnědé krátce střižené vlasy s kouty, nagelované a sčesané do čela. Jeho obličej je pohublý, protáhlý s výraznými lícními kostmi; na tvářích jsou viditelné jizvy po akné nebo neštovicích. Na sobě měl péřovou prošívanou bundu jasně zelené až reflexní barvy a světle modré džínové kalhoty.