V neděli 1. března po konečném hvizdu chtěl osmadvacetiletý fanoušek Kladna získat na památku puk. Přelezl tedy hrazení ochozu a blížil se k hrací ploše. V tu chvíli byl zastaven členem ochranky.

„Čtyřiadvacetiletý muž z pořadatelské služby udeřil fanouška, který byl následně převezen do kladenské nemocnice. Zraněnému naměřili 1,53 promile alkoholu v dechu. Muž z ochranky byl policisty zajištěn a předveden na služebnu," uvedla policejní mluvčí Michaela Nováková.

Policisté také změnili kvalifikaci z původního přestupku proti občanskému soužití na trestný čin. „V současné době je případ prošetřován jako podezření z přečinu výtržnictví a úmyslné ublížení na zdraví," dodala mluvčí Nováková.

Vzhledem k nejasnostem, jež se kolem případu vyskytují, žádají policisté svědky, kteří by jim pomohli objasnit, jak se incident vlastně stal. „Mohou se přihlásit na bezplatnou linku 158, nebo kontaktovat přímo vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 537 nebo 974 873 500.

Samozřejmě přivítáme, pokud někdo zásah pořadatelské služby natočil na video, aby policistům poskytl i obrazový materiál ze zákroku," uzavřela Nováková.