Počátkem tohoto týdne bylo v nočních hodinách poničeno neznámým sprejerem několika desítek objektů a věcí. Policisté nyní zveřejnili záběry z bezpečnostních kamer, které ho zachytily. Kriminalisté žádají o pomoc jeho vypátráním veřejnost.

„Pachatel se pohyboval v noci z pondělí na úterý v různých částech města, a to v ulicích Antonína Suchého, Havířská, V. Burgra, Čechova, Heleny Malířové, Ctiborova, Petra Bezruče, Osvobozených politických vězňů, Václava Rabase, Štěpánská, Dlouhá, Brožíkova a na náměstí Karla Wittgensteina. Kreslil zde růžovým sprejem nečitelné nápisy. Poničeny byly fasády domů, lampy veřejného osvětlení, dveře garáže, rozvodné skříně elektřiny a hlavní uzávěry plynu. Celková škoda nebyla ještě vyčíslena, ale předpokládáme, že bude převyšovat několik set tisíc korun," uvedla k případu mluvčí policie Michaela.

Kriminalistům se podařilo zajistit záznam z kamerového systému u jedné z poškozených budov. „Žádáme občany o spolupráci při pátrání po tomto vandalovi. Jakékoli informace, které by pomohly odhalit identitu pachatele, můžete sdělit vyšetřovateli případu osobně na na policii v Havířské ulici nebo je možné volat telefonní číslo 974 873 375. Samozřejmě lze využít i bezplatnou linku 158. Děkujeme za spolupráci," dodala. Michaela Nováková.

VANDAL NA SNÍMCÍCH z bezpečnostních kamer poničil nejen fasády domů, ale i lampy veřejného osvětlení či vrata garáže. Zdroj: PČR