Na místo byla vyslána prvosledová hlídka z Kladna a zároveň policisté z Unhoště. Muži ani po opakovaných výzvách nereagovali a jeden z nich dokonce začal ohrožovat policisty nožem s třiceticentimetrovou čepelí. Muži zákona proto proti agresorovi použili taser. „Elektrický výboj ale nebyl v danou chvíli účinný a agresor opět zaútočil na hlídku, proti policistům se rozeběhl a dál je ohrožoval. Policisté proto použili své služební zbraně, z nichž každý jednou vystřelil. Oba náboje muže zasáhly. Jeden do levé nohy a druhý do oblasti zad,“ sdělila k události policejní mluvčí Michaela Richterová.

Zákrok policistů v Nemocnici Rudolfa a Stefanie v Benešově, kde ozbrojený muž ohrožoval personál.
VIDEO: Agresivní senior v benešovské nemocnici měl u sebe plynové zbraně a nože

Jak potvrdila mluvčí středočeských záchranářů, postřeleného muže transportoval vrtulník do střešovické nemocnice. Byl mimo ohrožení života. Druhého převezla sanita do kladenské nemocnice s poraněním hlavy.

„Na místo události přijeli kromě pracovníků vnitřní kontroly i pracovníci Generální inspekce bezpečnostních sborů. Ti celou událost prověřovali. Předběžně vyhodnotili užití zbraně jako oprávněné. Kladenští kriminalisté již ve věci zahájili úkony pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě. V případě odsouzení hrozí útočníkovi trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let,“ doplnila policejní mluvčí.