Při rozsáhlém zásahu policejní detektivové zadrželi 28 lidí – a následně 22 z nich obvinili ze zločinu zkrácení daně. „S předpokládanou škodou nejméně 75 milionů korun,“ uvedl Ibehej. Podezřelí podle jeho slov založili a ovládali řetězec nejméně devíti firem, propojených na více úrovních, které fakticky nepodnikaly – nicméně produkovaly řadu faktur; zejména za údajné úklidové služby a práce v lesnictví. Faktury za činnosti, které ve skutečnosti nebyly provedeny, pak podle kriminalistů putovaly ke standardně fungujícím obchodním korporacím. Ty na jejich základě měly nezákonně uplatňovat odpočty daně z přidané hodnoty.

Středočeský kraj a poskytovatelé sociálních služeb zvou nejen své zaměstnance na tradiční velikonoční výstavu, která se letos bude konat 19. března od 9 hodin v budově Krajského úřadu Středočeského kraje.
Krajský úřad se na půl dne stane dějištěm velikonočního trhu

Zásah se odehrál za třeskutého ranního mrazu 27. února. Následovalo 25 domovních prohlídek spojených se zajištěním velkého množství důkazního materiálu. Čtyři lidi považované za organizátory poslal soud do vazby, 18 dalších obviněných je stíháno na svobodě. V případě uznání viny soudem by mohly být ve hře tresty odnětí svobody od pěti do deseti let.

Jako předpokládaný výnos z trestné činnosti kriminalisté zajistili auta a peníze v hotovosti i na kontech – vše v souhrnné hodnotě nejméně 12 milionů korun. Finanční správa vydala zajišťovací příkazy v souhrnné hodnotě přesahující 15 milionů korun. „Přispěly k zajištění celkové majetkové hodnoty v podobě finančních prostředků na bankovních účtech a zástavních práv k nemovitým věcem ve výši téměř 13 milionů korun,“ upřesnil Ibehej.

Ve dnech 7. – 11. března se ve 26 halách na berlínském výstavišti Messe Berlin konal 52. ročník největšího mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITB Berlin.
V Berlíně byl zájem o milostné příběhy ze středních Čech
Ilustrační foto.
Nehoda kamionu zatarasila výjezd z Prahy