Muž má za sebou bohatou trestnou minulost a v březnu letošního roku byl po několika letech propuštěn na svobodu z věznice. Za tu dobu stačil opět napáchat zase pěknou rotyku. Na nezletilých například dětech vylákal mobilní telefony, pod falešnou záminkou okradl několik seniorek. Muž má na svědomí ale i dvě loupežná přepadení, stejně jako újezd od čerpací stanice, kde natankoval a nezaplatil. Celkově způsobená škoda je padesát tisíc korun.

Jeho trestná minulost je pestrá a fantazie mu rozhodně nechybí. To mu nyní u soudu sečtou.

U Centralu v Kladně srazili chodkyni, odešla po svých.
U Centralu v Kladně srazili chodkyni, odešla po svých

Zloděj například už v srpnu v Kladně připravil muže o mobil ve chvíli, kdy se mu snažil ukázat cestu. Další čtyřicetiletou osobu připravil o peněženku a doklady na Příbramsku v polovině září. Následně její kartou zaplatil celkem osmkrát při tankování benzinu. Dva kladenské školáky připravil o mobily počátkem prosince, nalhal jim, že je policista v civilu. Ve stejný den se mu podařilo vloudit se do bytu v Kladně v Sevastopolské ulici k osmaosmdesátileté stařence, které namluvil, že jí bude měnit okna. Z kabelky jí ukradl peněženku s devíti stovkami.

K loupežnému přepadení se pachatel dopracoval se svým komplicem o týden později v neděli 9. prosince. „V Polské ulici v Kladně zastavili společně autem stopaři, kterému za peníze slíbili převoz po Kladně. Místo do Kročehlavské ulice však muže odvezli na polní cestu mezi Kladno Kročehlavy a obec Hřebeč. I přestože poškozený muž kladl značný odpor, byl posádkou okraden o hodinky, mobilní telefon, peněženku s penězi, platební karty, osobní doklady a další věci. Okradenému muži vznikla škoda za 31 tisíc korun. Kromě toho ho dvojice fyzicky napadla. Zraněný muž byl hospitalizován v kladenské nemocnici. Policisté nyní pátrají po druhém pachateli, který mu v trestném činu vypomáhal," popsala případ kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Havarovaný vrtulník
Polámaný vrtulník vozící záchranáře nahrazují jiné stroje

Co se týká recidivisty, policii se podařilo prokázat i to, že v dalších dnech přepadl na Bressoně stařenku, která čekala na autobus. Seniorku okradl o kabelku s věcmi. Při přepadení ji navíc zranil a žena musela být převezena na ošetření do kladenské nemocnice. Výše škody dosáhla v tomto případě 13,5 tisíce korun. K další seniorce se lump vloudil do bytu pod záminkou opravy topení. I tato žena na jeho návštěvu doplatila, jelikož přišla 900 korun, které jí sebral z kabelky.

"Celkem způsobená škoda na odcizených věcech ve všech případech byla předběžně vyčíslena na částku přibližně 50 tisíc korun. Kriminalisté proto podali v uplynulých dnech na Okresní státní zastupitelství v Kladně podnět k návrhu vzetí šestatřicetiletého muže do vazby, čemuž Okresní soud Kladno vyhověl. Recidivista byl proto převezen do vazební věznice v Praze. Obviněnému muži hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let," uzavřela mluvčí.

Ilustrační foto.
V Kladně chybí celá jedna směna strážníků