„Ujíždějící vozidlo pronásledovali po dálnici směrem od Prahy na Karlovy Vary strážníci z Hostivice. Řidič automobilu Jaguar X-type nedaleko Tuchlovic zastavil a dal se na útěk do přilehlého pole. Na základě oznámení vyjely kladenské policejní hlídky na pomoc strážníkům ho dopadnout," uvedla k případu kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Na místo byla vyslána i policistka Jitka Jozová ze skupiny kynologie se svým služebním psem Morganem. Ten zúročil své zkušenosti z nedávného mezinárodního mistrovství služebních psů TART CZ, které se konalo v Mělníku. Na šampionátu totiž vybojoval první místo v kategorii A – stopař.

„Jelikož byl podezřelý řidič na útěku z vozidla, byl v rámci pátrací akce použit i služební pes, který se vydal po pachové stopě křovinatým porostem do stráně. Pak pětiletý Morgan pokračoval po stopě několik set metrů až k poli vysokého osení, kde zanedlouho našel ukrývající se ležící osobu. Při pátrání zasahovali i policisté z oddělení hlídkové služby, kteří podezřelého zadrželi," sdělila Jana Šteinerová.

Jednalo se o pětatřicetiletého muže z Kladenska, který má v současné době zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný z rozhodnutí Okresního soudu Praha–západ.Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla negativní.Zkoušku testem na drogy ale muž odmítl, a to včetně odběru biologického materiálu. Po zjištění totožnosti a dechové zkoušce byl podezřelý eskortován na policejní služebnu ve Stochově k výslechu a následně umístěn do policejní cely.. Teď je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí.