Z právě zveřejněných údajů policie se loni v okrese Kladno stalo celkem 3801 trestných činů, což je o 77 méně než v roce 2010.
Objasněnost poklesla o 2,5 procenta na konečných 42,4 procenta.

Co se počtů zaevidovaných případů týče, nejvíce zatížená jsou obvodní oddělení ve městě Kladně.

Jak Kladenskému deníku řekl okresní ředitel policie Milan Hatlman, z uvedených trestných činů se 1200 týká drobných krádeží. „Právě ty občany ale nejvíce obtěžují. Problémy jsou i s pouliční trestnou činností, vandalstvím a vloupáním do vozidel, které se policistům stále nedaří vymýtit. „Loni se také stalo pět vražd nebo pokusů o ně. Všechny byly objasněny," konstatoval Hatlman.

Policisté se zabývali také 39 případy z oblasti drog. Podařilo se jim na Kladensku a Slánsku odhalit čtyři varny pervitinu a stejný počet pěstíren marihuany.

Dobrou práci policistů může ale už v příštích měsících značně devalvovat jejich nedostatek.

„Z původně plánovaných 358 policistů pro okres Kladno byl jejich počet v rámci úsporných opatření snížen na 320. Ve skutečnosti ale na Kladensku a Slánsku nyní slouží jen 305 policistů, což je podstav patnácti lidí. To 
v podstatě znamená, že nám chybí jedno celé obvodní oddělení," nastínil situaci ředitel.

„Výsledky máme dobré, ale samozřejmě na úkor většího zatížení policistů. Pokud tento trend bude pokračovat, dostaneme se do problémů. Naše protistrana to vnímá. Neznamená to sice, že k případům budeme vyjíždět se zpožděním, ale v ulicích občané policisty hlídkovat často neuvidí," vyjádřil své pocity okresní ředitel, který nezapomněl zdůraznit dobrou spolupráci zejména s kladenskými strážníky.