Chování nezdárného syna vyvrcholilo před pár dny. Na vše stochovské policisty upozornila kamarádka týrané důchodkyně. Ti se ihned případem začali zabývat. Události však nabraly nečekaný směr.

„Policejní hlídka vezla v pátek po výslechu týranou ženu do místa jejího trvalého bydliště. Současně chtěla muže zadržet. Ten se ale zabarikádoval v rodinném domě. Nemovitost odmítal opustit a vyhrožoval zasahujícím policistům násilím," informovala mluvčí policie Michaela Nováková.

Jelikož byla reálná šance, že muž své hrozby naplní, byla na místo přivolána krajská zásahová jednotka. Speciálně vycvičení policisté vyrazili dveře, vnikli dovnitř a agresora zadrželi.

„Násilník byl umístěn do policejní cely a následně na něj byla uvalena vazba. Důvodem bylo, že by mohl ve svém jednání pokračovat. Teď je obviněn z týrání osoby žijící ve společném obydlí," konstatovala mluvčí.

Kladenskému deníku se podařilo zjistit, že týrání důchodkyně spočívalo nejen v nadávkách a fyzickém násilí. Syn matce opakovaně plival do obličeje a jídla nebo ji tahal za vlasy. Vyvrcholením byly hrozby, že pokud z domácnosti neodejde, tak jí zabije.

„Doporučujeme všem seniorům, kteří se stali obětí jakékoli formy domácího násilí, aby se obrátili na policii. Stud, že své děti špatně vychovali, nebo nějakým způsobem omlouvali takové jejich chování, není rozhodně na místě," doporučila policejní mluvčí Michaela Nováková.