Jak Kladenskému deníku řekla mluvčí policie Jana Šteinerová, v mrtvém byl identifikován osmašedesátiletý muž, jenž měl byt od obce pronajatý.

"Byl nalezen bez známek života, lékař neshledal cizí zaviněné. Bude však provedena zdravotní pitva těla, která by měla definitivně určit příčinu mužova skonu," uvedla Šteinerová.

Mluvčí hasičů Lenka Kostková k případu poznamenala. "Byli jsme voláni na místo, protože z bytu byl cítit zápach kouře. Místní se domnívali, že hoří. Když jsme přijeli na místo, v bytě bylo nalezeno bezvládné tělo muže a připálený kastrůlek na vařiči," vyjádřila se mluvčí hasičů Lenka Kostková.

Podle informací, které na místě zjistil Kladenský deník. Místní i rekreanti  považovali zemřelého  tak trochu za podivína s pochybnou minulostí. "Na úřadě v bytě bydlel dlouhý roky, nevím, jestli za poslední dobu pracoval, ale znal jsem ho spíše tak, že byl vykloněný z okna a házel psům zbytky jídla," řekl muž, který má v obci chalupu.

Problémy s mužem, který patrně v neděli odpoledne zemřel v důsledku zdravotních problémů, mělo i vedení obce.

"Protože nájemník neplatil nejméně sedm let elektřinu, ČEZ mu ji už tehdy odpojil. Celou dobu se ale i přesto připojoval načerno na energii od nás z úřadu. Záležitost jsme museli řešit. Muži hrozilo soudní vystěhování. Co se ovšem o víkendu stalo, je velice smutné," vyjádřil se starosta obce Bohuslav Ježek ml.