„Nebezpečnou a riskantní jízdou řidič motocyklu Honda pokračoval i při projetí Mšece ve směru na Řevničov. Přibližně po deseti kilometrech za neustále zapnuté zvukové a světelné signalizace se podařilo služebnímu vozu motocyklistu předjet. Motorkář se snažil vůz policistů objet zprava, přičemž narazil do jeho pravé zadní části. Spadl do příkopu, ale vstal ihned se dal na útěk do okolního lesa," popsala dramatickou situaci mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Policisté se ho vydali pronásledovat. Jeden z nich musel použít varovný výstřel do vzduchu ze své zbraně. Teprve poté motorkář na útěku zastavil a byl zadržen. „Při vyšetřování se ukázalo, že se jedná o muže Slánska, který se už v minulosti několikrát dopustil závažného dopravního přestupku. Nevlastní řidičské oprávnění na motocykl, ale jen pro osobní vozidla. Provedená dechová zkouška na alkohol u něj sice byla s negativní, následně však byla provedena zkouška testem na drogy. V tomto případě byl výsledek pozitivní na amphetamin. Podezřelý muž byl vyzván k lékařskému vyšetření, čemuž se dobrovolně podrobil. Odběr biologického materiálu bezdůvodně odmítl," konstatovala mluvčí policie.

Motorkář byl pak převezen k výslechu na policejní služebnu.

„Zasahující policista si při zákroku způsobil poranění v oblasti krční páteře a dolní končetiny a nyní je v pracovní neschopnosti," doplnila ještě informace mluvčí policie.

Pětačtyřicetiletý motorkář ze Slánska je nyní podezřelý ze závažného přestupku v dopravě.