První případ byl oznámen na policejní služebnu ve Stochově.

„Pachatel překonal oplocení nevyužívané zahrady za domem v ulici Zemědělců v obci Tuchlovice a poté vnikl přes další oplocení na zahradu k domu v Kačické ulici, kde odcizil připevněnou ocelovými kolíky základní stanici samochodné sekačky. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši deset tisíc korun," uvedla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Další krádež se stala v Čechově ulici v Kladně. Zloděj zde odcizil keř oleandru červeného v květníku v hodnotě devět set korun, a to tím způsobem, že musel překonat oplocení u rodinného domu.

„Následně byl odcizen ze záhonku sto osmdesát centimetrů vysoký strom. Jednalo se o modřín, který se nacházel v zahradě na pozemku u rodinného domu v ulici Lidických žen v Kladně. I v tomto případě neznámý pachatel musel překonat oplocení, vniknout na pozemek a dopustit se krádeže. Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na částku tři tisíce korun," řekla Kladenskému deníku mluvčí.

Policisté nyní všechny tři případy prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody a po pachatelích intenzivně pátrají.