Čtyřiapadesátiletá šoférka se rozhodla, že na dálnici předjede octavii, která jela velmi pomalu a bránila jí tím v plynulé jízdě. To ale jejího řidiče patrně rozčililo natolik, že začal na ženu neslušně gestikulovat. To mu patrně nestačilo, tak si na řidičku počkal u sjezdu na Kladno.

Jakmile její vozidlo odbočilo ve směru do Kladna, začal ho řidič pronásledovat. Nedaleko Lidic žena spatřila ve zpětném zrcátku, jak na ni řidič dokonce míří střelnou zbraní. Na křižovatce u Buštěhradu ji navíc předjel a za jízdy hodil na okénko řidičky nezjištěný mokrý předmět.

Ilustrační foto
Od noci může vítr přivát problémy. Hlavně na jihovýchodě kraje

Na základě šoférčina telefonátu byl nebezpečný řidič za pět minut zadržen policisty oddělení hlídkové služby na čerpací stanici v Kladně v ulici Gen. Klapálka. Policisté provedli u podezřelého pachatele prvotní prohlídku a zajistili u něj pistoli. "Jednalo se o maketu krátké střelné zbraně. Policisté dále podezřelého muže vyzvali k testu na drogy, který byl s pozitivním výsledkem na látku amfetamin.

Zadržený byl z místa eskortován policisty Obvodního oddělení Kladno Kročehlavy na policejní služebnu k provedení procesních úkonů a poté umístěn do policejní cely. Policisté případ prošetřují a třiatřicetiletý muž je nyní podezřelý z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Zda se dopustil i trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je v současné době předmětem šetření. Pachatel byl z policejní cely propuštěn a je vyšetřován na svobodě," řekla kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová.

Miloš Petera.
Ekologická osvěta se má zaměřit všechny generace. A hlavně: smysluplně