Hádka se odehrála v polovině června, vzhledem k tomu, že ale napadený muž na následky vážných zranění, kdy měl prasklou lebku a krvácení do mozku, po třech měsících zemřel, postup ve vyšetřování se výrazně mění a případ si převzali krajští kriminalisté.

„Případ ještě není uzavřen, kriminalisté na něm pracují, nicméně trestný čin byl nově překvalifikován jako ublížení na zdraví s následkem smrti. Proti šestatřicetiletému podezřelému muži je nyní vedeno trestní stíhání na svobodě,“ potvrdil krajský policejní mluvčí Pavel Truxa.

Kladenský soud uložil řidiči autobusu, který usmrtil ve Slaném chlapce, podmíněný trest.
Smrt dítěte při nehodě ve Slaném: řidič autobusu dostal podmínku

Co se tehdy v noci na Samotíně mezi dvěma muži skutečně stalo, je otázkou pro kriminalisty. Zda mladší z dvojice dal staršímu opravdu jen takzvanou „hlavičku“ a ten upadl nešťastně na zem a utrpěl výše zmíněná poranění, je předmětem vyšetřování. Místní hovoří o tom, že útok byl údajně veden mnohem brutálněji. I to je však otázka pro kriminalisty.

V každém případě oba muži platili dosud v obci za spořádané. Tragédie tak nenávratně postihla příbuzné obou stran sporu, přičemž rodina útočníka se nyní rozhodla z vesnice kvůli neštěstí nadobro odstěhovat a dům prodat.