On-line reportáž ke koronaviru najdete ZDE

 „Samozřejmě, že mám strach, aby mě někdo ze zákazníků nenakazil, ale je to moje práce a nemůžu místním říct, že se schovávám doma a oni ať si jedou někam jinam. Vím, že to ještě nějakou dobu bude trvat, ale věřím, že to společně zvládneme,“ říká Najmannová. A její slova potvrzují i další.

Kvůli koronaviru se po rouškách a respirátorech v lékárnách jen zaprášilo.
Šmejdi na internetu. Při nákupu roušek on-line je dobré si ověřit několik věcí

„Prodavačky a prodavači jsou v naprosto bezprecedentní situaci. Přestože ještě před pár dny nebyly žádné roušky, zůstávaly prodejny otevřené, na rozdíl od mnoha ordinací,“ podotýká Roman Slamka, šéf představenstva Jednoty SD v jihočeské Volyni.

Podle šéfa Asociace českého tradičního obchodu Pavla Březiny už do obchodů doputovaly aspoň první roušky. „Děkujeme státu za zásilku ochranných pomůcek. Doufáme ale, že se podaří zajistit pravidelný přísun, neboť dodané množství vystačí jen na krátkou dobu,“ říká Březina.

V době karantény dodržujte hygienické i morální pravidla.
Svaz obchodu: rušení slevových akcí kvůli koronaviru je nesmysl

Všechny menší prodejny do 500 metrů čtverečních jsou ode dneška vyjmuty z povinnosti vyčlenit čas mezi 8 až 10 ráno pro seniory nad 65 let a držitele průkazů ZTP/P starších 50 let (s doprovodem). Pokud ale senior či ZTP/P do menší prodejny přijde (kdykoliv), musejí ho prodavači přednostně obsloužit.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník