Začínající politička Adéla Šípová přeskočila v prvním kole svého ostříleného politického rivala o 1 594 hlasů. Získala celkem 7 680 hlasů (17,8 procent). Petr Bendl získal v prvním kole 6 680 hlasů (14,1 procent). Jelikož se ani jeden z nich nedostal přes hranici 50 procent, postupují oba do druhého kola. Volby do Senátu proběhnou v pátek a v sobotu 9. a 10. října.

Kdo bude v druhém kole vítězem, se dozvíme na konci dalšího volebního víkendu. Lidi z Kladna a okolí tak čeká ještě jedna cesta k volebním urnám.

Jindřich Suchopárek má jasno a svému favoritovi, Martinu Hrabánkovi, věnoval rád svůj hlas.
Ve Slaném věří lidé stále nejvíce občanským demokratům

Kladenskému deníku Adéla Šípová řekla: „Mám z úspěchu velkou radost. Posledního půl roku jsem věnovala intenzivní volební kampani a objela snad všechny obce, kde jsem měla možnost hovořit se spoustou lidí. Při těchto setkáních jsem vnímala u občanů určitou unavenost z dosavadních politiků. Jsem proto ráda, že mi dali voliči důvěru, děkuji za ni,“ říká právnička a matka pěti dětí z Doks u Kladna, která se dlouhodobě věnuje i charitativní činnosti. Hlavní priority jejího programu jsou sociální politika, životní prostředí a otevřené hospodaření s veřejnými prostředky.

Online reportáž

Druhý skončil v 1. kole senátních voleb někdejší středočeský hejtman a bývalý ministr zemědělství a dopravy Petr Bendl (ODS), i on poděkoval voličům za podporu. „Doufám, že se ve druhém kole obrátí k někomu, kdo tady prožil celý život,“ řekl Bendl. Je rád, že Kladensko nebude mít senátora z Prahy.