Besedy se budou konat vždy od 18 hodin v sále obecního úřadu v Horním Bezděkově. Vstupné je dobrovolné, občerstvení zajištěné a po skončení setkání bude opět následovat sousedské posezení.

„Začínáme ve středu 30. září, kdy k nám přijedou dokumentaristka Olga Sommerová a historik Petr Blažek. Mimo jiné spolupracovali na novém dokumentu o Janu Palachovi,“ uvedl Milan Hulínský ze spolku Klíče pro demokracii.

Povídat se ale bude například i o tom, jak se nám podařilo či nepodařilo vypořádat s minulostí, jaká je naše současnost v kontextu historického vývoje nebo o nové knize Petra Blažka, v níž zmapoval osudy „živých pochodní“, tedy lidí, kteří se na protest upálili ve východní Evropě za minulého režimu. Na přetřes ale přijde i téma postavení mužů a žen v České republice a mnohé jiné.

Odhalení památníku obětem důlního neštěstí v Tuchlovicích.
OBRAZEM: V Tuchlovicích uctili památku obětí důlního neštěstí

„V úterý 20. října přivítáme socioložku Jiřinu Šiklovou s místopředsedou spolku Milion chvilek pro demokracii Benjaminem Rollem a ve čtvrtek 19. listopadu herečku Danielu Kolářovou s generálem Petrem Pavlem,“ doplnil Milan Hulínský.

Pořadatelé ze spolku Klíče pro demokracii doufají, že pořádání naplánovaných besed nezmaří případná nová omezující vládní opatření. „Přijďte mezi nás strávit příjemnou chvíli a podiskutovat si se zajímavými lidmi, kterým není lhostejné, co se ve společnosti děje,“ pozval Milan Hulínský.