Vzhledem k tomu, že v obci nachází jedenáct zastupitelů stejnou řeč, prakticky zde nemají žádnou opozici. „U nás není žádný problém a vypadá to, že zastupitelstvo bude fungovat velice nadstandardně,“ potvrzuje starostka Javorčeková.

„Z jedenácti mandátů jsme získali uskupením Společně celkem osm. Dva mandáty má ODS a jeden mandát TOP 09. Všichni noví zastupitelé jsou zároveň i těmi, kteří už v zastupitelstvu byli. Jsme trapně bezkonfliktní tým,“ řekla s úsměvem starostka.

Díky k tomu, že v Buštěhradu nemají výše zmínění zastupitelé žádné oponenty, táhnou za jeden provaz. Budou tak moci začít pracovat na vybraných projektech už počátkem listopadu.

Kladenský primátor Milan Volf těsně po sečtení hlasů ve volebním štábu Volba pro Kladno.
Milan Volf: V Kladně vznikl prapodivný slepenec

Kromě rekonstrukce zámku, který se před časem navrátil do majetku města a kde pokračuje už započatá rekonstrukce, se Buštěhradští chtějí v novém volebním období pustit do dalších věcí.

„K těm klíčovým patří určitě přístavba mateřské školy. Projekt už je v přípravě. Nyní chystáme žádost o dotaci, která by měla odejít ještě v říjnu. Bude to akce za jedenáct milionů korun, přičemž přístavbou získáme dvě nové třídy,“ dodala starostka.

Dalším projektem je vytvoření dotované cyklostezky mezi Buštěhradem a Lidicemi za 6,5 milionu korun. Jedná se o zhruba kilometrový úsek, který propojí obě obce a zajistí tak bezpečí nejen cyklistům, ale i chodcům, přičemž jeho součástí je vytvoření nové autobusové zastávky. Vše bude na katastru Buštěhradu a stezka končí u lidického přechodu pro chodce.

Dalším počinem, který je v přípravě, je rekonstrukce kapličky svaté Máří Magdaleny na náměstí. Také její opravu pokryje částečně dotace a dílo by nemělo přesáhnout milion korun.

Mezi dlouhodobé projekty Buštěhradských, které je však třeba rozdělit na několik etap, je revitalizace sportovního areálu. „To bude stát nejméně 30 až 40 milionů korun. Přitom bude kompletně rekonstruováno zázemí na fotbalovém hřišti. "Rádi bychom, aby zde vzniklo i další multifunkční hřiště, in-line dráha a další. Také v tomto případě budeme muset jít cestou dotací,“ uzavřela starostka.

Policejní honička ve Slaném skončila málem tragédií.
Policejní honička ve Slaném skončila málem tragédií