Výsledek by byl stejný. K urnám došlo v pátek či sobotu celkem 81 tisíc voličů, kteří vhodili Miloši Zemanovi 52,11 procent hlasů, zbývajících 47,88 procent připadlo Jiřímu Drahošovi.
Podobným rozdílem vyhrál stávající prezident také v největším středočeském městě – v Kladně.

„Volby, kdy lidé volí, protože někoho nechtějí, jsou principielně strašně špatné. Ani jeden z obou kandidátů nebyl člověk, pro kterého bych jindy hlasoval. Mít volební program, kde říkám, že přinesu změnu, je nepostačující. Viděl jsem souboj jednoho, který bojuje proti všem ostatním, kteří se ho snaží dostat. Výsledek mne ale nepřekvapil,“ řekl Kladenskému deníku primátor Kladna Milan Volf, který nechtěl prozradit, komu nakonec odevzdal svůj hlas.

V Případě Slaného už se ovšem jednalo o vyrovnanější souboj, rozdíl mezi kandidáty byl pouhých 1,59 procenta.

„Jak už jsem předesílal po prvním kole, kde neuspěl můj kandidát, rozhodl jsem se volit Jiřího Drahoše, protože se mi jeho projev zdá slušnější. Čekal jsem, že výsledek bude hodně vyrovnaný. Nebyl jsem takový optimista jako řada lidí, kteří tvrdili, že všichni voliči z prvního kola se spojí a podpoří pana Drahoše. Výsledek je takový, jaký je a třeba ho respektovat. Je to přímá volba a uvidíme, jak s tím staronový pan prezident naloží,“ myslí si starosta Slaného Martin Hrabánek.

Stejně jako on, volil také kronikář a historik Jaroslav Vykouk Jiřího Drahoše. „Předvolební kampaň byl podle mého názoru souboj mezi agresí a slušností. Proto jsem se přikláněl spíše k té slušnosti. Reprezentace státu ze strany Jiřího Drahoše by byla podle mého názoru asi důstojnější. Přesto výsledek nepovažuji za žádnou tragédii. Víme, že prezident v české republice není silné ruky a v podstatě rozhoduje o dost málo věcech. Není to nic tak zásadního.

Na rozdíl od výše zmiňovaných osobností nevyrazil ve druhém kole k volbám slánský galerista Jiří Hruška.

„Takový výsledek jsem předpokládal. Společnosti nezbývá nic jiného, než ho přijmout jako fakt. Projevilo se, že Praha je politicky naprosto někde jinde, než je zbytek národa. Miloši Zemanovi zazlívám, že pokračoval v tom, co začal Václav Klaus, byť výsledkem transformace a privatizace České republiky byla "spálená země"- Zemanovo původní hodnocení. Korupční prostředí bylo Zemanem přikryto opoziční smlouvou, která zakryla všechny lumpárny. A usnadnění přeletu bombardérů do Bělehradu přes naše území nelze chválit,"sdělil Jiří Hruška.

Ve volební místnost se proměnily také prostory Obecního úřadu Kamenné Žehrovice.
VOLBY OBRAZEM: I v sobotu volby na Kladensku táhnou