Do ankety se v minulých dnech zapojilo celkem 1219 čtenářů. Osmašedesátiletý bývalý prognostik a premiér získal přesně čtyřicet procent hlasů. Na volbu v prvním kole by to sice nestačilo, ale Miloše Zemana by čtenáři s přehledem poslali do kola druhého.

V něm by podle nich byl jeho největším konkurentem čtyřicetiletý podnikatel a senátor Tomio Okamura. V reálu je ale jeho situace podstatně složitější. Ministerstvo vnitra ho kvůli vysokému počtu neplatných podpisů na jeho podporu vyřadilo ze hry. Okamura se však nevzdává a v souvislosti s vyřazením z prezidentské volby se obrátí na Ústavní soud.

Až na třetí místo čtenáři Kladenského deníku zařadili někdejšího jedenašedesátiletého statistika a premiéra Jana Fischera, byť v jiných průzkumech právě on patří k největším favoritům prezidentské volby.

Bramborová medaile v pomyslném běhu na Pražský hrad pak náleží s deseti procenty třiapadesátiletému umělci Vladimíru Franzovi.
Ostatní kandidáti se přes deset procent nedostali. Nejhůře dopadl další vyřazený kandidát Vladimír Dlouhý, jenž získal nulu. Řada Kladeňáků mu patrně stále neodpustila jeho roli při konci kladenských hutí za doby působení Vladimíra Stehlíka.