Podle slov ředitelky školy Ivany Sedlákové se sice s pečením tradičně začíná až od počátku prosince, ale vzhledem k tomu, že škola peče i pro některé klienty, jimž rozváží, museli studenti ve spolupráci s kuchařkami začít dřív.

Například včera už od samého rána kuchyní voněly mušle s ořechovou náplní. Na jejich výrobě přitom spolupracovalo pět žáků ze všech ročníků. „Už jsme napekli linecké, křehké půlměsíčky a dnes jsou to právě mušle a také ne tolik známé, ale velmi dobré cukroví s vínem. Všechno ale ještě není úplně hotové, například linecké musíme lepit,“ uvedla jedna z kuchařek.

„Vše se uskutečňuje v rámci praxe, a protože právě nyní probírají těsta, pečou i několik základních druhů cukrovinek,“ řekla Sedláková. Kromě toho budoucí kuchaře a kuchařky čekají ještě nezbytné vánočky a v předposledním dnů před vánočními prázdninami budou připravovat i kapra s bramborovým salátem.

„Je to taková naše tradice ještě před tím, než se studenti rozprchnou na prázdniny. Poslední den si pak každá třída udělá svůj program a většinou se konají besídky,“ dodala ředitelka.