Sezona Cyklohráčku sice už skončila, ale v rámci pražských mikulášských jízd bude jezdit v sobotu 6. prosince a následující den mezi pražským hlavním nádražím a Braníkem. Hrajvedoucí Cyklohráčku ale tentokrát odloží barevná trička a kšiltovky a vyrazí mezi děti v kostýmech Mikuláše, čerta a andělů.

Cyklohráček je výletní hrací vlak upravený pro děti, o hry na palubě se starají právě speciální hrajvedoucí. Letos nahradil motoráčky, které na trati z Prahy do Slaného kolem Okoře jezdily o víkendech v předchozích letech.

„Máme obrovskou radost, že si lidé našli do Cyklohráčku cestu a že si ho děti tak oblíbily," uvedl Pavel Procházka pověřený řízením ROPID. „Řada nejmenších cestujících se do vlaku opakovaně vracela. Když uvážíme, že byl Cyklohráček v provozu až od 17. května a že byla na trati čtyřtýdenní výluka, přilákal na trať pod Okoří jednou tolik cestujících než jiné vlaky v minulých letech. Cyklohráček se proto už teď připravuje v libeňském depu na příští sezonu, aby na jaře vyrazil do Slaného znovu," dodal.

Největší zájem byl mezi dětmi o vůz s dětským koutkem, Nejvíce cestujících jezdilo z Prahy do Noutonic, jež jsou jen kousek od hradu Okoř.
Výrazně vzrostl také počet cyklistů, kteří vlak využili.