Sem cyklisté, mezi nimiž jel například Josef Zimovčák, Jan Pirk nebo třeba Jiří Ježek, dorazili v úterý odpoledne, kdy se dočkali vřelého přivítání v místním sportovním areálu. Zde akci podpořili mimo jiných také legendární hokejisté František Pospíšil a Josef Horešovský.

X. Slánský okruh.
XI. Slánský okruh se v červenci kvůli koronaviru neuskuteční

„V březnu, když se světem šířil koronavirus světem, nikdo z nás nevěděl, jak to s letošním ročníkem bude. V dubnu jsme se ovšem rozhodli, že 10. června vyrazíme. A tak se také stalo, i když letos jede akce ve skromnějším režimu. Ve Družci jsme se opět dočkali skvělého přivítání. V obci jsme se zastavili už posedmé a doufám, že v budoucnu zde přidáme ještě mnoho zastávek,“ uvedl pro pro Kladenský deník předseda správní rady, zakladatel nadace Na kole dětem a jezdec na vysokém kole Josef Zimovčák, který zároveň připomněl 4 P tohoto projektu – pomoc potřebným, partnerství lidí, poznání krásy vlasti a pohyb.

Vítězný tiket
Sázkař z Kladenska vyhrál miliony

Podle něj se za desetiletou historii projektu podařilo na pomoc onkologicky nemocných dětí vybrat asi 13,5 milionu korun. Letos obec Družec přispěla fondu částkou ve výši 20 tisíc korun. Po zastávce ve Družci se cyklisté vydali ve středu ráno na další etapu, jejíž cílem byla Sobotka. Celková trasa tour je dlouhá asi 1228 kilometrů.