Už podruhé přijeli lidé účastnící se dobrovolnického programu Tamjdem! pracovat, uklízet, poznat život chovatelů zvířat, ale i zažít něco nového.
    Krásné víkendové počasí umožnilo nejen připravit zoo pro první návštěvníky, ale i začít s budováním nového zázemí. „Je moc hezké vidět, jaký kus práce v Zooparku Zájezd za rok odvedli,“ říká organizátorka víkendové akce Markéta Votavová.

    K dobrovolnictví se dostala přes sdružení dětí a mládeže Duha. Nyní v rámci programu Trochu jinak řídí projekt Tamjdem! a tráví tak víkendy všude, kde neziskové organizace potřebují pomoci. Někdy se jedná o hrad, jindy o ekocentrum. „Největší zájem je třeba o památky nebo pomoc při hipoterapii. Často s námi jezdí i cizinci, kteří tak mají šanci poznat život v Čechách opravdu zblízka,“ vysvětluje Markéta Votavová.

    „Máme domluveno několik skupin, které k nám chtějí přijet, což je skvělé,“ popisuje Karina Fraňková mluvčí Zooparku Zájezd. Bez pomoci dobrovolníků by budování zdaleka nešlo tak rychle. Protože vstupné do zooparku zůstává dobrovolné, každé nezištné pomoci si zde cení.

    Zoo stále nemá oficiálně otevřeno, ale za pěkného počasí lze navštívit vybrané části a vidět například velbloudy, lamy či lemury.