Ovšem to nebyli jediní Kladeňáci v týmu. Další stopou Kladna v reprezentaci byl útočník Radek Smoleňák. Na poslední dva zápasy přispěchal z Montrealu na pomoc také čtvrtý útočník – Tomáš Plekanec.

Většina fanoušků se s verdiktem turnajového direktoriátu ztotožnila. „Viděl jsem všechny zápasy a Kladeňáci byli prostě nejlepší. Jaromír Jágr byl nejlepší! Určitě by měl hrát i příští rok," vyjádřil se hokejový fanoušek Miloslav Růžička z Kladna, jenž stále věřil, že získáme medaili. „Bohužel nám velmi uškodil verdikt rozhodčího, když v semifinálovém utkání s Kanadou neuznal regulérní gól. Kdyby branka platila, věřím, že bychom vyrovnali a třeba 
i zvítězili na nájezdy," dodal Růžička, jehož syn David je obránce hokejových Rytířů Kladno.

Stejného názoru je další hokejový fanoušek Josef Bolina 
z Kladna. „Myslím si, že tu Jágr odehrál jedno ze svých nejlepších mistrovství světa. To že je legenda o něm každý ví a tady to jen potvrdil. Ondra Pavelec nás dozadu výborně kryl," řekl s tím, že záporné hodnocení některých kladenských štamgastů moc nechápe.

„Jakub Voráček úspěšně obhájil svou formu z NHL. Pleky si bohužel zahrál jen poslední dva zápasy," zhodnotil ještě výkony někdejších kladenských hráčů. „Nejvíce mě zaujal čtvrtfinálový souboj 
s Finskem, při kterém jsem neměl daleko k infarktu," dodal hokejový fanda.

Ovšem ne každý mohl sledovat hokej v klidu a pohodlí. Smůlu měli například účastníci více než třicetidílného seriálu Poháru běžců Kladenska a Rakovnicka. Žehrovický Kalsportkros startoval čtvrt hodiny před začátkem semifinálového utkání. Nejrychlejší závodníci mohli stihnout první gól zápasu, starší a pomalejší běžci dobíhali až v závěru třetiny.

„Myslel jsem, že mě hokej požene vpřed, bohužel závod byl pro mne tak těžký, že jsem musel jít v kopcích chvilkami krokem. Navíc jsem při seběhu udělal sice elegantní, ale nechtěný kotrmelec, takže jsem dorazil na konci sedmnácté minuty. Aspoň jsem netrpěl při obdrženém gólu," usmíval se sportovní redaktor Kladenského deníku Jiří Nagy.