„Trhy zde tak fungují po většinu roku, přestávku budou mít jen jednu, a to od konce listopadu přes zimu," sdělil kladenský primátor Dan Jiránek. Navíc prý pravděpodobně od srpna bude v Kladně otevřen první kamenný obchod nabízející farmářské produkty celoročně.
Trhy se letos na náměstí Starosty Pavla konají už třetím rokem. „Podobné aktivity jsou důležité z hlediska udržení zaměstnanosti na venkově, z pohledu obyvatel města pak kvůli nabídce kvalitního potravinářského sortimentu," poznamenal primátor.

„Páteční kladenské farmářské trhy se už dobře zavedly a lidé si zvykli na čerstvé zboží a pestrý sortiment. Je to známka toho, že české výrobky a produkty jsou kvalitní a tuzemští potravináři lehce obstojí v konkurenci. Navíc trhy nabízejí i jedinečnou atmosféru," uvedl primátor.

Zákazníci si oblíbili zejména čerstvou zeleninu a ovoce, pečivo, ovčí sýry, jogurty a další mléčné výrobky, víno nebo chlazené ryby z jižních Čech.

Jiná situace může nastat ohledně farmářských trhů, které byly letos pořádány vždy v sobotu na sídlišti v Kročehlavech. „Prý zde sortiment nebyl tak pestrý a nemáme zatím žádné informace, zda 
v nich bude pořadatel, který je jiný než na náměstí Starosty Pavla, po prázdninách pokračovat," uvedl k tomu mluvčí radnice Vilém Frček.