Vzhledem k tomu, že po Sametové revoluci 1989 došlo ke změně majetkových poměrů, mnohé zaniklo, některá místa částečně osiřela, zarostla travou a posmutněla. Život se však nikdy nevytratil zejména ze soukromých chat, kam lidé zajíždějí na víkendy nebo na dovolenou. I ti se ale potřebují setkávat a k tomu je vždy ideální hospoda. Ta letní na hrázi s názvem Na Bucku doznala v posledních letech pozitivních změna a také sem se začal vracet život.

Díky soukromému investorovi ze Slaného pokračuje zdárně rekonstrukce hospůdky, která pochází z roku 1967. Protože současný vlastník má k místu vřelý srdečný vztah a s hospodou ho pojí letitá přátelství s kamarády, se kterými vždy rádi poseděli s kytarami u dobrého piva či vína, hodlají na tuto tradici navázat.

Dílem i proto se v hospodě Na Bucku uskuteční 1. ročník folkového a country festivalu Ahoj Na Bucku! Pořadatelé ho přichystali na poslední červencový víkend. Přehlídka kapel, dobrého pití i jídla bude pro všechny vydatná. V sobotu 28. července to rozbalí na fesťáku od 16 hodin kapely z Kladenska, Slánska, severních čech i Prahy: Dudas Band, Potokap, Kedluband, Mrakoplaš Light Orchestra, Terakota, Druhá štace a finále hudebního svátku bude patřit Veterán Westernu Jardy Dobnera.

Ilustrační foto.
Řidiči měli smůlu. V Kačiči a Řisutech se srazili se zvěří