Při středečním slavnostním zahájení zde zazpívaly děti z Mateřské školy v Kořenského ulici, ve čtvrtek žáci Základní umělecké školy v ulici 5. května a v sobotu od 15 hodin se v rámci doprovodného programu výstavy představí žáci Základní umělecké školy v Kladně-Rozdělově.

Příznivci medových produktů by neměli na výstavě chybět. Uvidí zde pěkně zblízka většinu z věcí potřebných pro chov včel. Celá expozice je určena veřejnosti," uvedl za pořadatele Milan Petriščák.

K vidění jsou tu historické exempláře včelařských předmětů, ale i různé novinky. Ke koupi jsou medové dárečky, které udělají radost pod stromečkem. Děti si mohou vyzkoušet zdobení perníčků nebo vytvořit svíčku ze včelího vosku.

Žáci ze Základní umělecké školy v Buštěhradu pod vedením akademické malířky Hruškové vytvořily v celé expoziční části výstavu svých výtvarných prací. V rámci Medových Vánoc vyhlásili včelaři a ekologové také vědomostní a výtvarnou soutěž Ze života včel. Je určena dětem z mateřských a základních škol. Bližší informace je možné získat právě na výstavě Medové Vánoce. Autor: Klára Krejzová