Vedle stovek hráčů karetních a deskových her, kteří zaplnili hlavní sál kina, a příznivců digitálních her, si měli návštěvníci možnost vyzkoušet také wargaming, tedy simulace válek, kde velkou část tvoří modelářství. „Lidé dostanou figurky, které si musí složit dohromady, nabarvit je a s nimi pak hrají válečné simulace. Je to hodně specifické hobby, ale máme tu silnou komunitu, která se velice rychle rozrůstá,“ přibližuje Tomáš Helmich z herny Herní prostor, která akci pořádá.

Hned vedle sekce wargaming se nacházela úniková hra navržená kladenskou firmou a v digitální sekci čekaly na herní nadšence arkádové automaty z Červeného Újezdu. Nechybělo ani muzeum her či současné, ale i retro herní konzole, které ocenily především starší ročníky.

„Letos jsme vynechali přednášky, které nebyly vůbec špatné, ale účast nebyla tak velká, takže se na to chceme pořádně připravit a přizpůsobit je současnému místnímu publiku. Dále bychom do příštího ročníku chtěli posílit wargamingovou sekci a udělat i nějaký turnaj. V neposlední řadě chceme, aby se vrátila virtuální realita, kterou nám partner z prvního ročníku na poslední chvíli odřekl,“ dodal Tomáš Helmich.

Kdo ještě nestihl navštívit Kladenský herní festival, má možnost to udělat v neděli od 10 do 17 hodin.

Páteřní komunikaci v Kladně otevřou už v sobotu.
Páteřní komunikaci v Kladně otevřou už v sobotu
KRISTÝNA ŠEFLOVÁ, KAMENNÉ ŽEHROVICE. Narodila se 28. října 2018. Po porodu vážila 3,3 kg a měřila 48 cm. Rodiče jsou Eva Šeflová Miroslav Šefl. (porodnice Kladno)
Právě jsme se narodili