Utkání v retro dresech

Po dlouhých dvaceti letech vyjede na led kladenský tým 
v dresech s paní Poldi na prsou. Nejprve se v modré variantě ze sedmdesátých let představí ve středu 3. prosince v Českých Budějovicích před kamerami České televize, o deset dní později doma vyzve v bílé sadě Duklu Jihlava.

Okamžiky to budou o to vzácnější, že Kladno v dobových replikách dosud nikdy nehrálo. „Na zápasy v Poldinkách se všichni moc těšíme a věřím, že pro fanoušky to bude fantastický pohled," řekl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Vít Heral a jedním dechem dodal, že lepší soupeře pro sváteční duely si kladenští nemohli přát.

S Duklou Jihlava Kladno 
v nejvyšší soutěži poměřilo síly více než sto šedesátkrát, 
s českobudějovickým Motorem dokonce sehrálo ještě 
o třicet zápasů víc. „Budějovice jsou tradičním klubem 
a vychovaly řadu špičkových hráčů. Dukla je s počtem dvanácti mistrovských titulů vůbec nejúspěšnějším týmem všech dob. 
A bylo to právě Kladno, které dokázalo v sedmdesátých letech přerušit jihlavskou dominanci," připomněl Heral slavnou historii zmiňovaných klubů.

Kladno 
a Jihlava navíc připravují exhibici svých legend, která by se mohla uskutečnit po ligovém utkání A-mužstev. „S přípravou exhibice nám pomáhá i král střelců Milan Nový, který slíbil, že pokud nastoupí, dá gól," pousmál se mluvčí Rytířů.


Aukce dresů

Hrané zápasové dresy Poldi Kladno z prosincového utkání Kladno – Jihlava budou v dražbě na obchodním portálu Aukro.cz. Celý následný výtěžek půjde na podporu charitativní organizace Dobrý skutek, u jejíhož zrodu byl i Jaromír Jágr.

A právě jeho netypické číslo 15 bude specialitou aukce unikátní bavlněné sady dresů. Patnáctku totiž Jágr nosil 
v Kladně ještě před svou proslavenou osmašedesátkou. První a s předstihem vyrobený retro dres si šéf Rytířů alespoň symbolicky oblékl a opatřil jej svým podpisem. Navíc v prodeji bude limitovaná série dresů legend Františka Pospíšila, Milana Nového a Jaromíra Jágra. Jejich čísel 11, 6 a 15 se vyrobí sto kusů. 

Rytíři vyřadí čísla Pospíšila a Nového

Čísla 6 a 11 už nikdy žádný kladenský hokejista v soutěžním utkání neoblékne. Zapovězena zůstanou na počest dvou výjimečných legend klubu: Milana Nového a Františka Pospíšila. Klub se pro tento krok rozhodl na základě jejich mimořádného přínosu pro kladenský hokej a zároveň úspěchů na mezinárodní scéně oceněných hokejovou federací uvedením do Síně slávy IIHF.

Symbolické dresy Milana Nového a Františka Pospíšila budou na ČEZ stadionu slavnostně vyvěšeny v sobotu 13. prosince při retro zápasu Rytíři Kladno – Dukla Jihlava. 

Při tomto utkání se dostane významné klubové pocty také dalším osobnostem kladenského hokeje. Budou totiž oficiálně uvedeny do vznikající Síně slávy kladenského hokeje. Jména členů síně slávy budou zveřejněna na webových stránkách klubu už ve čtvrtek.

Výstava Kladenský led – 90. let

Výstava s názvem Kladenský led – 90. let představí nejvýznamnější mezníky v historii kladenského hokeje. Expozice se uskuteční ve Sládečkově vlastivědném muzeu.

K vidění zde budou i některé dobové relikvie z archivu legend například medaile, hokejky, dresy či dobové fotografie.
Výstava se veřejnosti otevře v pátek 14. listopadu. Při této příležitosti vyjde také kniha Jiřího Štěpánka s názvem Králové ledu kladenského se vzpomínkami některých legend padesátých až sedmdesátých let.
Zájemci mohou zajímavou expozici navštívit do 8. února příštího roku.