Již druhým rokem se zde připravují pro zájemce kurzy na jaře a na podzim. Neprobíhají jen v městské knihovně V. Štecha, ale letos přidala knihovna i kurz paměti ve slánském Domě s pečovatelskou službou Na Sadech

,,Chtěla bych poděkovat a jistě mluvím i za všechny účastníky čtyř zajímavých odpoledních setkávání ve společenské místnosti DPS, kde jsme si procvičovali zábavnou formou svoji paměť. Velký dík patří organizátorce knihovnici Míle Najmanové za její trpělivost a milý přístup k nám, seniorům,“ uvedla Marie Horčicová a doplnila, že se těší na podzimní trénování paměti.

První jarní trénování, které se uskutečnilo druhou březnovou sobotu v klubu ,,K “ v hlavní budově knihovny, se neslo ve velmi přátelském duchu a bylo přítomnými kladně hodnoceno. Certifikovaná trenérka Najmanová v celkem čtyřech setkáních nabídne zájemcům – Mnemotechniky a jejich nácvik; Pamatujeme si dobře dle příběhu; Akronyma, Akrostika, Paměťové háčky; Zapamatování si čísel. Účastníci si tak svoji paměť vyzkouší v teorii i praxi, a osvojí si znalosti pomocí praktických a zábavných cvičení. Součástí akce je i výstavka odborné literatury k tomuto tématu.

Následné hrátky s pamětí jsou připraveny na soboty: 23., a 30. března od 9 hodin v Klubu,, K“.

Dopravní nehoda v kladenské lokalitě Růžové pole.
Na okraji Kladna havaroval autobus. A nezůstalo jen u něj
Ilustrační snímek
Domácí porod zaplatilo dítě životem