Práce na jeho rekonstrukci, stejně jako na sousedním sportovním hřišti trvaly tři měsíce. Celkové náklady překročily částku 17 milionů korun, z evropských dotací 
a státního rozpočtu město získalo 13 milionů korun. Dopravní hřiště má nové povrchy komunikací či světelnou křižovatku.

Sportovní areál u školy 
v Brjanské ulici má například nový atletický ovál, do budoucna by bylo podle ředitele školy Vladimíra Dufka vhodné dokončit úpravu plochy, kterou obepíná, a doplnit vše například o zavlažovací systém. Jak řekl ředitel Sportovních areálů města Kladna Marcel Kučera, bude prostor na fotbal uprostřed atletického oválu pro žáky i veřejnost 
k dispozici až od jara příštího roku vzhledem k vegetačnímu období oseté trávy.

„V naší škole jsou třídy zaměřené na hokej. Hřiště nám závidí ředitelé hokejových škol z celé republiky, kteří nás v minulých dnech navštívili," dodal ředitel školy Vladimír Dufek.

Poněkud problematická je zatím využitelnost zmíněného dopravního hřiště. Školy totiž už dnes nemají dopravní výchovu v osnovách své výuky. „Nyní se nám ozvala organizace, která se o dopravní výchovu stará a ve spolupráci 
s městkou policií se snad podaří najít pro toto hřiště využití," poznamenal kladenský primátor Milan Volf.

Multifunkční sportovní areál pak vznikl místo bývalého školního hřiště v Moskevské ulici, která je pro změnu zaměřena na atletiku.
Rekonstrukce stála více než 15 milionů korun, dotace EU a státního rozpočtu v tomto případě činí 13,6 milionu. Nyní je tu hřiště pro míčové sporty, především volejbal, nohejbal, basketbal, florbal a malou kopanou, fotbalové hřiště s umělým povrchem, běžecká dráha, badmintonové hřiště, dráha pro skok daleký, sektor pro skok vysoký a vrh koulí. Všechna sportoviště dostala moderní umělé venkovní povrchy speciálně upravené pro sportovce, hřiště pro míčové sporty má novou tribunu pro diváky.

„Nejvíce se mi líbí atletická dráha. Atletiku sice nedělám, ale chtěla bych s ní začít. Ráda mám hlavně běžecké disciplíny, především sprint," řekla Kladenskému deníku žákyně školy, jedenáctiletá Kateřina Vlasatá. Její spolužačka Andrea Pechelová hřiště také pochválila, byť s určitými výhradami. „To nové, fotbalové, je moc pěkné, na starém byly nerovnosti a fotbal se tu pořádně hrát nedal. Ale původní hřiště na volejbal se mi líbilo více. Cítila jsem se na něm příjemněji," konstatovala.

„Jsem rád, že se nám podařilo vybavit dvě školy moderními sportovišti. Věřím, že rozšíření nabídky ocení zejména školáci a dětské a mládežnické sportovní oddíly," řekl kladenský primátor Milan Volf.