Jágr v rozhovoru pro oficiální web Rytířů ale odmítl válku mezi městem a klubem. 
„S Milanem Volfem se určitě rád sejdu, ale nechci si dopisovat přes média. Myslím, že naše vzájemná komunikace je dlouhodobě nadstandardní," potvrdil Jágr starší. S Volfem spolupracuje dlouhodobě, vlastně už od konce minulého století, kdy byl Volf poprvé primátorem. 
A oběma jde o to, aby sportovní chlouba sedmdesátitisícového Kladna neuvadala tak, jako se děje v posledních sezonách.

Kladno sestoupilo z extraligy, nižší soutěž začalo se slabým kádrem (bylo chvíli 
až 11.!) a nakonec se sice 
tabulkou vyšplhalo, ale 
v play-off skončilo hned na prvním protivníkovi – Jihlavě.

„Já byl přitom o kvalitě kádru přesvědčený. Mužstvo jsme posílili nejlépe, jak to jenom šlo. Na trhu už ani nebyla možnost posílit víc a sehnat další hráče, kteří by byli opravdovými posilami, i když prostředky bychom našli," tvrdí Jágr starší na stránkách Rytířů.

Vyjádřil se i k tomu, že někteří kvalitní hráči nyní mají možnost odejít do extraligy (Kaberle, Hořava či Eberle do Litvínova, Hlaváč s Dragounem do Sparty), aby zde formou dříve vyřízeného hostování dohráli play-off. Což někteří lidé kolem hokeje kritizují. Jágr má ale jiný názor. 
Když potřeboval získat 
v sezoně slušné hráče jako sparťanského gólmana Lukáše či obránce Zemana z Litvínova, musel se s protistranou dohodnout. A také něco nabídnout.

„Je třeba si uvědomit, že téměř každé z prvoligových mužstev spolupracuje s extraligovými kluby, existují tam úzká propojení. My nejsme žádnou farmou, ale také jsme potřebovali navázat určitou spolupráci, protože jinak bychom kádr dávali těžko dohromady. Litvínov nám zadarmo pustil Zemana, Sparta zase uvolnila Lukáše, protože Chábera byl zraněný a Vladaře čekalo mistrovství světa dvacítek," vysvětluje Jágr. 

Reagoval také na kritiku Milana Volfa, jemuž se nelíbí, že někdejší výkonný šéf Václav Bartoš na svou funkci v létě 2014 rezignoval, ale dál v něm působil, už bez odpovědnosti. Jágr ale Bartoše, přítele mladšího Jágra, brání.

„Václav Bartoš s klubem spolupracuje dál ve věcech ohledně marketingu, komunikuje s partnery, které do klubu přivedl, a může zastupovat syna. Václav dokázal klub velmi dobře finančně zajistit – lépe, než když jsem to dříve dělal já," tvrdí Jágr.

Otec zřejmě největšího českého hráče historie nesouhlasil ani s Volfovým tvrzením, že Rytíři zatím nedodali na město, odkud dostávají pravidelně už mnoho let výrazné dotace, oficiální žádost o ni. Ta je přitom hodně ohrožena vzhledem k tomu, že Evropská unie nedoporučuje městům a obcím, aby podporovaly profesionální sportovce.

„Žádosti o dotace jsem na město oficiálně podal v zastoupení syna a zastupitelstvo o nich ještě nerozhodlo. Uvidíme," dodal Jágr, který se s Milanem Volfem v nejbližších dnech zřejmě sejde. .