Desetidenní jízdy se zúčastní kromě známého velocipedisty i lékařské špičky Jan Pirk a Pavel Pafko, sedminásobný badmintonový mistr České republiky Petr Koukal, automobilový závodník Karel Loprais nebo trojnásobná mistryně světa v krasojízdě Martina Trnková. Kdokoliv bude mít zájem, může cykloutour doprovodit na celé její trase nebo jen její části.

V rámci čtvrteční etapy projede peloton přes Tuchlovice, Kamenné Žehrovice do Družce, kam by podle plánu měl dorazit od 13.30 do 14 hodin. Ve zdejším sportovním areálu bude připraven hudební doprovod. Družecké děti a cyklisté se k pelotonu přidají několik kilometrů před obcí.

Cyklisté pak budou pokračovat přes Braškov do Unhoště na Václavské náměstí. Také zde bude připraven doprovodný program. Cyklotour přivítá starostka města spolu s místním velocipedistou Antonínem Mittelbachem. Vystoupí děti z dětského domova a mateřské školky.Cíl čtvrteční etapy je ve Zbuzanech.

V pátek se peloton do okresu Kladno vrátí. Projede Uhy, Velvary, Hobšovice a Dolín do Slaného. Po půlhodinové přestávce budou cyklisté pokračovat na Otruby, Dřínov, Lisovice, Vyšínek, Páleč a Vraný.

Družec , Unhošť i Slaný jsou partnery uvedeného charitativního projektu, jehož výtěžek je určen onkologicky nemocným dětem.