Na svět přišla Denisa nečekaně o čtyři dny dříve. Doma už na ni čekají táta Libor i čtyřletá sestra Gábinka. „Je to pro mě opravdu ten nejhezčí dárek, který jsem si mohla pod stromeček k letošním Vánocům přát," prozradila maminka Klára a přiznává, že ji porod o čtyři dny dříve oproti plánovanému termínu trochu překvapil.

Štědrý den byl u Šímových podobný jako jindy. Stromeček ozdobený. Dárky zabalené, a to pro jistotu i pro nový přírůstek do rodiny. Na návštěvě Klářiny rodiče. „Navečer jsem smažila řízky ke štědrovečerní večeři. Najednou mi utekla plodová voda a už jsme volali záchranku," popisuje maminka.

Protože je porodnice v Rakovníku nyní uzavřena, sanitní vůz s Klárou spěchal do Kladna následován automobilem s tatínkem Liborem. Ten také na porodním sále po celou dobu držel své manželce pěsti.

Tři hodiny po přijetí na oddělení kladenské nemocnice byla Denisa po bezproblémovém porodu na světě. „Ihned jsme informovali rodiče, kteří zůstali doma s naší Gábinkou a netrpělivě čekali, a rozeslali jsme také zprávy našim přátelům. Všichni byli moc rádi, že máme tak krásného Ježíška," říká Klára Šímová.

V neděli by se Klára s Denisou měly vrátit domů. „Asi si uděláme ještě jednu opožděnou štědrovečerní večeři a rozbalíme si dárky, které na nás čekají pod stromečkem," usmívá se Klára Šímová.