Do Slaného se po roce vrátila stejná parta prodejců ryb s šéfem Jaromírem Kišem. „Sem si zajíždějí pro kapříky i známé osobnosti, které bydlí v okolí. To je pro nás příjemné zpestření. Naší zákaznicí je třeba herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová, která jezdí před Vánoci na Kladensko za kamarádem pro kachnu a u nás kupuje rubu," říká Jaroslav Kiš, který se během roku věnuje stavebním pracím, adventní čas má však vždy vyhrazen pro kapry.

Spolu s kolegy se shodují, že o ryby ze Šumavy je velký zájem. Nejčastěji si lidé kupují celé kapry. „Někdo chce podkůvky, jiný si rybu nechá vyfiletovat, někteří žádají jenom hlavy a vnitřnosti na polévku. Záleží na chuti zákazníka," vysvětluje Kiš, který je zručný, usmrcení, očištění, stažení z kůže, vykuchání a naporcování kapra je pro něho otázkou několika málo minut.

Přestože nemrzne, ruce chlapy i tak pořádně zebou. Za několik dnů prodeje jim projdou rukama stovky kaprů.