Třetí březnovou sobotu v atelieru Hliněnka soutěžilo na 100 výrobků na téma „Zvíře“. 

Vystavenou keramiku měla možnost hodnotit nejen trojice členů odborné poroty, ale i zájemci z řad široké veřejnosti. A jaké jsou ohlasy na tvůrčí nápaditost vystavených věcí: „Opravdu není jednoduché vybrat ten nejhezčí výrobek. Každý je vlastně originál. Je dobře, že tady ve Slaném se na Ostrově pořádají tyto akce,“ jsou slova uznání ze stran rodičů dětí, které navštěvují výtvarné kroužky při Ostrově. 

Pracovnice Ostrova se snaží také každým rokem mimo klasické pícky, vždy připravit zajímavý doplňující program. I letos v rámci keramického festivalu byly připraveny výtvarné semináře pro školská zařízení a součástí byla i výtvarná soutěž pro jednotlivce i kolektivy na stejné téma „Zvíře“. Vystavená dílka, tvořená různou výtvarnou technikou, byla nainstalovány v prostorách vstupní haly i po stranách schodiště. 

Nejbližší z řady zajímavých akcí Ostrova, připravenou pro zájemce ze Slánska i Kladenska na čtvrtek 22. března od 15 hodin, je 6. ročník soutěžní výstavy mladých chovatelů – Miss zvířátko. Mladí chovatelé se budou moci pochlubit svými mazlíčky. Budou k vidění morčata, králíci, křečci, myši, ptáci, želvy, nejedovatý hmyz, pavouci, hadi, činčily. Součástí akce je veterinární poradna.

Ples obcí Žižicka se konal ve Vítově
OBRAZEM: Ples obcí Žižicka se konal ve Vítově
Po překvapení u rybníka se program přesunul do hostince U Růžičků.
OBRAZEM: Žiliňáci v mrazivém počasí přivítali jaro

Hana Tichá