Jedná se o opuštěné seniory a sociálně slabé rodiny s dětmi. Právě pro ně uspořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže v Kladně za spolupráce s kladenským magistrátem a městskou policií akci s názvem Potravinová banka.

„V sobotu budou v supermarketech v Kleinerově, Italské a Americké ulici humanitární pracovníci Červeného kříže v uniformách, kterým budou moci lidé předat zakoupené zboží," uvedla ředitelka kladenského Českého červeného kříže Stanislava Klicmanová Maříková.

Je na každém, jaké potraviny se rozhodne darovat. Navíc lidé nemusí zboží v daných prodejnách kupovat, jídlo mohou přinést i z domova. „Pak vše svezeme a rozdělíme do tašek, které v pondělí budeme rozvážet přímo k potřebným. Jsou to rodiny s dětmi i opuštění senioři. Potraviny budeme rozdávat na více než padesát míst," dodala Klicmanová Maříková.

Jelikož zboží bude rozvezeno hned v pondělí, nemusí se lidé bát, že by se nějaké jídlo zkazilo.

Podobnou akci kladenský Červený kříž pořádal před několika lety. Tehdy byla zaměřená na sladkosti pro děti a měla velký úspěch. Ovšem ani nyní nepřijdou nejmenší zkrátka. Potravinová banka zamíří také mezi rodiny s dětmi. V první řadě chceme, aby se lidé najedli. Mnozí si budou moci díky této akci třeba napéci i cukroví," uzavřela ředitelka.

„Budeme rádi, když obyvatelé při nákupech pomyslí na sociálně slabší. I drobné zboží, které nezatíží rodinný rozpočet, může někomu udělat radost," řekl mluvčí kladenského magistrátu Vilém Frček.